Vårstädning lördagen 24 april.

Då var det dags igen för att städa och fräscha upp vårt område inför sommaren. Det gäller att inte bara städa upp på våra egna tomter utan framförallt på våra gemensamma ytor.
Sopsäckar kommer att finnas utlagda på morgonen i ändarna av varje länga. Skulle det saknas går det att hämta på stora lekplatsen.
Tre containrar är beställda, och kommer att stå fördelade på området dagen innan vårstädningen. Containrarna är främst avsedda för trädgårdsavfall, så det finns inte utrymmer för att slänga något som har att göra med någon husrenovering.
Observera att elprodukter eller kemikalier inte är tillåtna att slängas i containrarna. Upptäcks något av detta av dom som hämtar containrarna så skulle det göra att innehållet i containrarna klassas som miljöfarligt, och kostnaden för AIDA för omhändertagandet av innehållet i containrarna skulle öka kraftigt.

Att göra under städdagen:

  • Städa våra gemensamma ytor på varje längas baksida och framsida samt parkytorna (se kartan för ansvarsfördelning per länga för parkytorna).
  • Sopa grus ur garagen, från p-platserna och gräsytorna (så gott det går), och samla gruset i mitten på garageplanerna (eller allra helst i sopcontainrarna så riskerar inte gruset att spridas ut i väntan på grusupptagningen). Grusupptagning är beställd till tisdagen efter städhelgen.
  • Rensa ur rännorna på parkeringsplanerna (lyft gallret och använd hink och spade).
  • Sopa bort mossa och skräp från garagetaken.
  • Rengör överväxta plattor längs gångvägarna.
  • Och så klart, plocka skräp lite överallt på området!
  • Sist men inte minst; tänk på att hålla avstånd i dessa corona-tider!

Däremot kommer vi p g a Coronan att inte ha någon korvgrillning i år heller.
Förhoppningsvis kan vi återkomma med det när Coronan dragit sig tillbaka!


Med förhoppning om en Coronan-fri städdag nästa år!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.